De Regte Heijden
Oude Tilburgsebaan 12a
5133 BE Riel
0031 (0)135182631

Openingstijden
Woensdag: 9:30 tot 20:00
Vrijdag: 9:30 tot 20:00
Zaterdag: 9:30 tot 20:00

Overige tijden en dagen op afspraak

Home / Producten / Regtstreeks Vlees

Regtstreeks Vlees

Zonder kalf geen melk. Want een moederkoe geeft pas melk als ze een kalf heeft gekregen. Elk jaar opnieuw krijgt ze eerst een kalf en geeft dan melk. Slechts een deel van de vrouwelijke kalfjes kan later zelf melkkoe worden. Wie graag zuivel eet moet weten dat vlees ook enig nut heeft. Het vlees van onze dieren is geen doel maar het gevolg van het produceren van melk. Melk- en vleesproductie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Wat doen we met die kalfjes?

Ongeveer 2 jaar geleden hebben wij besloten dat wij een aantal kalveren op ons eigen bedrijf houden zodat we ze tot de slacht een zo goed mogelijk leven kunnen geven. Het aantal kalveren dat we houden is gekoppeld aan de vleesverkoop op ons bedrijf. De andere kalveren gaan naar een gangbare mesterij.

Als onze kalveren geboren worden blijven ze tot zeker 5 maanden bij hun moeder, lopen met andere gehoornde kalveren in de wei, stal en op het erf. Dan drinken ze nog van moeders melk, leren kruidenrijk gras eten en aan welke bomen en struiken ze rustig kunnen knabbelen. De kalveren leven zich uit met rennen en spelen. Waarbij ze sociaal gedrag aan leren. Het spenen van de kalveren hebben we een tijd geprobeerd met een antidrinkring. Dit gaf niet het gewenste resultaat. Nu komen de kalfjes in een aparte ruimte van de stal die grenst aan de ruimte van de moeders. Daardoor heeft het kalf nog contact met de moeder. En kunnen ze af en toe nog van moeders melk drinken.

Na deze periode gaan ze weer terug in de kudde waar ze als het nodig is bijgevoerd worden met alleen gras en hooi. Doordat ze het hele jaar buiten lopen hebben ze veel beweging en groeien ze in hun eigen tempo. Zonder antibiotica en inentingen.  Alle dieren zijn op onze boerderij geboren en brengen er hun hele leven door. Nederlands rundvlees, 100% grasgevoerd.

Eet bewust vlees.

Wees  je er bewust van dat het niet iets is wat onbeperkt aan de boom groeit, maar dat het een dier is en er veel voer, water en energie voor nodig is om het op jouw bord te doen belanden. Minder vlees eten is goed voor mens, dier en ecosysteem. Eet je vlees kies dan voor lokaal, eco en fair  vlees.

 

Loading...