De Regte Heijden
Oude Tilburgsebaan 12a
5133 BE Riel
0031 (0)135182631

Openingstijden
Woensdag: 9:30 tot 20:00
Vrijdag: 9:30 tot 20:00
Zaterdag: 9:30 tot 20:00

Overige tijden en dagen op afspraak

Home / Producten / Regtstreeks Zuivel

Melk

We pasteuriseren de melk direct na het melken een half uur op maar 63 graden. Dus niet zoals gewoonlijk: een paar seconden boven de 70 graden. Met langzaam pasteuriseren blijft de echte smaak en de structuur van de eiwitten behouden.

Deze melk heeft een vetpercentage van rond de 4,5%. De melk wordt niet gehomogeniseerd. Zo behoudt de melk de natuurlijke vetstructuur. Dat kan thuis wat ‘opromen’.   Even schudden en de room lost weer op in de melk.

De voeding en weersomstandigheden wisselen per seizoen. De samenstelling van de melk is dus ook wisselend. Meestal wordt melk ‘gestandaardiseerd’ Regtstreekse Melk niet. Die proeft zoals ze proeft.

Wat is A2-melk?
De meeste melk in Nederland is A1-melk. A2-melk verschilt van A1-melk in de samenstelling van de aminozuren. Bij het verteren van de melk worden de A1-eiwitten anders afgebroken dan de A2-eiwitten. Bij sommige mensen geeft het drinken van melk problemen. Een deel van deze mensen is waarschijnlijk gebaat bij het drinken van A2-melk. A2-melk is niet beter dan reguliere melk. Het is gewone melk, maar net even anders.

Een gedeelte van onze koeien geeft A2-melk. Op verzoek verwerken we deze melk voor u,  tot gepasteuriseerde melk en yoghurt.

Loading...