Home / Producten / Regtstreeks Vlees

Varkensvlees

Varkensvlees

Vlees van gewone roze varkens, gewoon buiten gehouden. Zo besteden ze de dag aan het verkennen van de wei, rollen in zand of modder, biologisch eten (zoeken), spelen en zonnen.

Dieren zijn er om het landbouwecosysteem vruchtbaar en productief te houden. Herkauwers kunnen gras omzetten in melk en vlees. En varkens kunnen afval omzetten in vlees. Zo zijn ze ontworpen en zo dragen ze bij aan de voeding van de wereldbevolking.  Het voer van onze varkens bestaat alleen uit reststromen. Zo krijgen ook de varkens net als onze runderen geen krachtvoer. Ze eten restmelk van onze boerderij. Ook halen we bij een lokale supermarkt brood, groente en fruit op dat niet meer geschikt is voor menselijke consumptie. Verder eten onze varkens bierbostel van stadbrouwerij Tilburg. De hoeveelheid ‘afval’ bepaalt hoeveel varkens je kunt houden. En het mooie is dat de varkens het groente- en fruitafval zelf omzetten in compost.
We zijn nog op zoek naar wat extra voer voor onze 3 varkens. Dus…. heb je wat over voor onze varkens zoals fruit, brood, of groente. Graag! Ook de afsnijdsels van groente en fruit zijn van harte welkom. Denk ook aan (oude) koekjes, meel, noten of peulvruchten. Geen gekookt keukenafval of vleesresten!