Workshops

WORKSHOP RUND UITBENEN

 

Af en toe organiseren we een Workshop Rund Uitbenen, uit onszelf of op aanvraag.
Dat ons vlees verantwoord en lekker is, dat weten we al, maar er is zoveel meer te ontdekken aan ons vlees. Daarom benen we zo nu en dan samen met vakslager Werner een half rund uit. De biefstukken, runderlappen, schenkel, côte de boeuf en sucadelappen die van het rund komen verdelen we onder de deelnemers van de workshop. Ook gaan er tartaar, gehakt en hamburgers mee naar huis; die moeten wel eerst zelf gemaakt worden.
Een workshop duurt een hele middag en we leggen je natuurlijk in de watten met hapjes en drankjes. Hou de site en facebook-pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe workshopdata.

Op aanvraag
Houden jij en je familie van goed eten? Organiseer je graag een stoer vrijgezellenfeest? Wil je indruk maken met een teamuitje? Leer je graag meer over verantwoord vlees?
Deze workshop is precies wat je zoekt! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet sta je binnenkort op onze boerderij gehakt te draaien, bavette te snijden en biefstukken te portioneren!
De workshop kost €95 per persoon (inclusief hapjes, drankjes en €50 waard aan vlees).

Waarom uitbenen?
Uitbenen betekent vlees van het bot halen; typisch slagerswerk. Om een rund uit te benen is een vakman nodig, het is namelijk een echte ambacht. Tegenwoordig wordt veel vleesverwerking automatisch gedaan (met machines) en lijkt het slagersvak een uitstervend beroep te zijn. Wij geloven dat het bijzonder is om als vleeseter te kunnen meemaken waar ons vlees vandaan komt. Wij werken dan ook maar al te graag samen met onze vakslager!