Home / Producten / Regtstreeks Zuivel

Boter

BOTER

Als je aangezuurde room of melk gaat karnen (het laten rond draaien in een ton) krijg je boter en karnemelk. We verpakken de boter in portie’s van 50 gram, 125 gram en 250 gram. Op verzoek ook in andere hoeveelheden.

GHEE

Ghee is een vorm van geklaarde boter. Door de boter te verhitten (klaren) verwijder je de eiwitten en zouten uit de boter. Het gele, zachte botervet wat overblijft is ghee. Ghee heeft een rijke toffee/nootachtige en volle smaak. Aangezien er geen melkdeeltjes meer in zitten die ranzig kunnen worden, blijft ghee zelfs buiten de koelkast maandenlang goed. Ghee wordt al eeuwen gebruikt in India en is een belangrijk ingrediënt in de Ayurvedische keuken. Het is hoog te verhitten en dus prima te gebruiken om in te bakken, braden of te frituren. Het spat niet tijdens het bakken omdat al het vocht verdampt is. Je kan het natuurlijk ook gewoon op je brood smeren als vervanger voor roomboter. Het wordt ook wel gebruikt door sauzen of door de rijst. We verpakken de ghee per 150 gram in een glazen statiegeldpot.