Home / Producten / Regtstreeks Zuivel

Melk

We pasteuriseren de melk direct na het melken een half uur op maar 63 graden. Dus niet zoals gewoonlijk: een paar seconden boven de 70 graden. Met langzaam pasteuriseren blijft de echte smaak en de structuur van de eiwitten behouden.

Fabrieksmelk wordt gehomogeniseerd en gestandaardiseerd. Rechtstreeks melk niet. Die proeft zoals ze proeft. Homogeniseren maakt de vetbolletjes stuk waardoor er geen room laag op de melk komt. Standaardiseren betekent dat alle bestanddelen uit de melk gehaald worden om ze vervolgens in standaard hoeveelheden weer toe te voegen. Zo is het vetgehalte altijd exact hetzelfde.
Onze melk heeft een vetpercentage van rond de 4,5%. De melk wordt niet gehomogeniseerd en gestandaardiseerd. Zo behoudt de melk de natuurlijke vetstructuur. Deze melk zal thuis wat ‘opromen’. Je ziet een laagje vet boven op de melk drijven. Dit laagje is pure room en hoort in de melk. Even schudden en de room lost weer op in de melk. Ook kun je de melk zeven en de room gebruiken in een kopje koffie
De voeding en weersomstandigheden wisselen per seizoen. Daardoor is de samenstelling en smaak van de melk  ook wisselend. De room laag op de melk is daardoor de ene keer wat dikker als de andere keer.

We verkopen naast deze volle melk, ook halfvolle melk, magere melk en rauwe melk.
Rauwe melk is bijzonder. Smaakvol en zonder bewerkingen. Als je verse melk op de boerderij komt halen, kun je die ook rauw krijgen. Ook verkopen wij rauwe biest. Vers of ingevroren. Neem eerst contact op zodat U weet of er biest of rauwe melk op voorraad is.

Onze melk is verpakt in glazen statiegeld flessen.